איך מכינים פלטות אירוח מפנקות לאורחים ?

איך מכינים פלטות אירוח מפנקות לאורחים ?

כל מארח ומארחת ישמחו להפתיע את האורחים שלהם במגש מעוצב ומלא במטעמים.
אחת מצורות ההגשה היעילות והייחודיות ביותר היא פלטת מעוצבת לאירוח,
פלטה מגוונת, קלה להכנה, שעונה על כל טרנד תזונתי,
כזו שמתאים לכל עונה.

לפניכם שלל רעיונות למגשי אירוח בהכנה ביתית שכל אחד יכול להכין:

פלטת גבינות וירקות להגשה

הקלסיקה של האירוח הישראלי, ובצדק.
יש שפע מחלבות בוטיק שמציעות שלל גבינות טעימות ומגוונות.
אפשר בקלות להוסיף מגשי פירות קטנים לצד הגבינות, שיתנו עיצוב מושלם לפלטה המוגשת.

  • גבינות – בחרו אותן לפי טעמכם ולפי מגוון המרקמים וצורות החיתוך השונות שתוכלו להפתיע בהם. לדוגמא :
    גבינות קשות, גבינות עזים, גבינות מלוחות וגבינות רכות למחצה. סדרו על מגש עץ גדול והוסיפו קערית גבינה רכה כמטבל לירקות.
  • ירקות – בחרו וחתכו בשלל צבעים וצורות, לדוגמא :
    חישוקי פלפל ירוק ואדום, מקלות גזר ומלפפון, גבעולי סלרי וכל ירק אחר שאתם אוהבים, והניחו מסביב למגש הגבינות בצלוחיות נגישות.

 

פלטת פירות להגשה

עיצוב יפהפייה וקלה להכנה בכל עונות השנה.
כולם אוהבים מגשי פירות, פירות לעונתם כל אחד וטעמו הנפלא. 
טיפ להגשה – הוסיפו קערית עם מבחר אגוזים, משום שהצירוף ביניהם בריא, טעים ומוצלח מאוד, ומוסיף קרנץ לפלטה ולמבחר הפירות.

  • פירות קיץ – חתכו פירות כגון משמשים, אפרסקים, אבטיחים ומלונים.
    אליהם הוסיפו ענבים ירוקים ואדומים ואפילו קיווי ואננס.
    היתרון של הקיץ הוא שאפשר להגיש בנפרד פלטת אבטיח חתוך,
    ולצדו צלחת גבינה בולגרית או כדורי מלון שניתן להכין בעזרת כפית עגולה מיוחדת.
  • פירות חורף – עונת פירות ההדר מוסיפה לכם גיוון, וניתן לחתוך אותם לפלחים או לצורות שונות.
    עונה זו מתאפיינת גם בגרגרי יער שונים, כמו אוכמניות, תותים ופטל שמגדלים אפילו בישראל.
איך מכינים פלטות אירוח מפנקות לאורחים ?
להמחשה בלבד

ישנם לא מעט פלטות, וסוגים שונים של פלטות.
פלטה פרושה להגיש הכל בצורה פתוח ופרוסה על כל המגש, בעיצוב יפה לעין, שגורם לאורחים לרצות לגשת ולטעום .
הדמיון שלנו יכול לתת לנו השראה ולהראות לנו כמה וכמה מגוונים של פלטות.

לפניכם מספר רעיונות לפלטות שונות :

פלטת מתוקים

אין כמו להתחיל או לסיים את האירוח עם פלטת מתוקים עשירה וכיפית.

  • פלטת שוקולדים – סדרו בצלחת כדורי שוקולד מצופים במגוון תוספות,
    ממתקי שוקולד בטעמים שונים כגון קוקוס, אגוזים, נוגט ופרלינים.
    לקישוט חתכו תותים או קיווי וסדרו סביבם.
  • קינוחים – מגוון פטיפורים, קרמבו בעונה, קינוחי כוסות,
    עוגיות יבשות ומוקרמות, מוס עשיר וגלידות טעימות.

 

פלטת מאפים

מאפים מתאימים בכל עונה ולכן כל מה שיש לעשות הוא לבחור אותם לפי הטעם,
פיתה, ג'בטה, בריוש, לחמניות. אפשר להניח פלטת מאפים מתוקים ליד המלוחים ולפזר סביב גבינות וממרחים שונים: מתוקים ומלוחים כאחד.

פלטת בשרים

גם בשר יכול לקחת חלק בצורת הגשה על פלטה, ודווקא יכול להראות ולהיות מעניין יותר.
פלטה מרכזית ונהדרת לאירוח אנשים רעבים במיוחד, בצירוף לחמים ומטבלים.

  • בשרים קרים – בחרו מגוון של פסטרמות, נקניקים (כגון קבנוס),
    פרוסות של נקניקים מיוחדים מאטליזים מובחרים, וסדרו על צלחת גדולה.
    סדרו מסביב צלוחיות ממרחים הכוללות: מיונז, פסטו, חרדל, טפנד זיתים ומתבלים אהובים אחרים.
  • בשרים חמים – יש להכין מראש ולחמם כמה דקות לפני ההגשה.
    אפשר להכין בבית פסטרמה הודו או פרוסות חזה עוף שהושרו ונצלו,
    להוסיף כמה סוגי נקניקיות או קציצות, ולקשט מסביב קעריות של ירקות חתוכים וממרחים כמו חומוס וטחינה.